選用二合一洗衣乾衣機嘅朋友有時都會見過F13呢個故障碼,通常是焗乾功能出現故障。今期介紹呢個Case係Whirlpool惠而浦前置式二合一洗衣乾衣機,型號WFCR75230,出現故障碼 F13,代表焗乾感溫掣有問題。

客人告訴維修兵團客服人員,部機之前出故障碼F13嘅時候,是焗乾模式有問題,佢見仲可以繼續洗衫,就未理會。但現在連洗衫都洗唔到了,就搵我哋幫手處理。

兵團師傅都同小編分享返,呢位客人部機都用咗5年幾,習慣每日焗乾啲衫,便建議客人除了更換焗乾感溫掣,做一次拆機清塵,可以延長洗衣機嘅使用壽命,焗衫時都可以焗乾啲。最後客人都認同及接受師傅嘅意見,洗衣機又可以以最Fit嘅狀態🦾,為主人繼續服務啦~!

萬一部洗衣機壞咗需要維修,歡迎隨時搵維修兵團幫手。你可致電23604000,或到維修Whirlpool洗衣機網站落單。

2022-11-18
 發佈於 
維修個案
 類別

更多與「

維修個案

」相關的文章

所有文章