今期小編分享嘅故障碼Case係De-Dietrich前置式二合一洗衣乾衣機,型號DLZ1585U,出現故障碼E15,代表電子板故障。🌟電子板是洗衣機中十分重要的核心零件之一,幾乎控制一切洗衣機零件及程式的運作,包括控制入水、停止入水、轉動、排水、摩打轉速、洗衣時間、鎖門、解除鎖門等。

呢位客人一年前買咗個新單位,因為要精心設計室內裝修,花咗較長時間嚟裝修。到準備要入住時,諗住試下部新洗衣機,點知一扭就出故障碼E15,🥲無論怎樣按都是一樣。但由於已經過了廠家保用期,所以找維修兵團幫忙。

因為呢款機本身並不便宜,而且客人一次都未用過就咁壞咗,心裏真不是滋味。最終,經師傅上門細心檢查後,發現是電子板壞咗。於師傅更換全新電子板後,部機立即重生,客人都勁開心,終於可以搬入去新屋住啦!

萬一部洗衣機壞咗需要維修,歡迎隨時搵維修兵團幫手。你可致電23604000,或到維修De-Dietrich洗衣機網站落單。

2022-12-02
 發佈於 
維修個案
 類別

更多與「

維修個案

」相關的文章

所有文章