今日兵團小編同大家分享下呢部Brandt白朗牌上置式洗衣機,型號:BT653MA/01,從圖片中可見到,其中一塊內膽門在機底向外反開了。

其實出現呢種情況,原因係客人忘記關内膽門就開機洗衫。部分機款因設計關係,當出現內膽門向外反開時,會相對比較難處理,再加上有衣物攝住內膽側邊,就難上加難。如圖中所見,其中一塊機門甚至有變形情況,影響回彈力。

好彩嘅係,這次師傅幾乎用盡氣力,用盡辦法,花了不少時間才攪掂。師傅都話,當時成功救返部機那一刻,覺得再辛苦都值得。

小編覺得,這次維修成功真的很靠師傅技術及耐心。圖中所見,師傅先用鐵線將其中一塊門向内側固定,然後大力將滾桶內膽門轉回正上方。再調整變了形的機門後,最後洗衣機終於恢復正常運作!

萬一部洗衣機壞咗需要維修,歡迎隨時搵維修兵團幫手。你可致電23604000,或到維修白朗洗衣機網站落單。

2022-09-14
 發佈於 
維修個案
 類別

更多與「

維修個案

」相關的文章

所有文章